onsdag 12 november 2014

Vecka 46-47

Hej!

Ja, då närmar det sig ett avslut för elevernas första NO-område då period 1 snart är slut. Vecka 48 börjar nämligen Period 2, och då kommer eleverna att istället för Kemi ha Fysik. Det innebär lärar- och salsbyte. Läraren blir Staffan Rydberg och salen blir 10.

Vi är mitt inne i samtalsveckan, och pga sjukdom så har de som har N som mentor fått skjuta upp sina samtal (tisdag och onsdag) tills dess att han återkommer.

I matematiken har vi som sagt fått våra böcker och jag har nu parat ihop eleverna i så kallade lärpar, där de en tid framöver kommer att arbeta med en och samma partner. I vissa fall är det en trio, då vi är udda antal i klassen. Dagens lektion var den bästa på mycket mycket länge, flitens lampa lyste över oss hela lektionen och vi fick till och med ta en bensträckare mitt i för att vila skallen lite... :)
Läxan denna vecka är bara att se till att göra Läxa 5 digitalt. Nästa tisdag kommer jag att lägga ut den nya efter skolans slut och den skall alltså i fortsättningen inte göras på lektionstid, utan just som en läxa på annan tid. Notera att vi varje vecka har en timmes mattetid i direkt anslutning till vår sista lektion (som är matematik) i vår mattestuga 14-15 på tisdagar. Bussar är på gång att justera sina tider för att även busselever ska kunna ta del av denna tid. Perfekt tid att räkna klart eller ikapp sånt man ligger efter med, eller vill ligga före med.

Nästa fredag, 21/11, kommer det att bli en aktivitetsdag (halvdag 9:30-12, resten vanligt) i vårt arbetslag där klasserna kommer att få samarbeta och umgås inom arbetslaget för att skapa en bättre sammanhållning på skolan. Mer om detta lite senare.

Hoppas att ni har det gott i novembermörkret, vi ses!

/ Frida & Niclas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar