måndag 8 maj 2017

Vecka 19-20

Denna vecka är den sista med Nationella Prov. Det blir matematik-NP på onsdag och fredag. Sen är det slut med NP! Skönt.
   Inför onsdag kan man veta att det är två delar, del B och del C som ska göras på sammanlagt 80 min. Man får själv avgöra när man vill börja med del C och miniräknare, detta gick vi igenom under klassrådet idag. Del B är av enklare slag, inga eller väldigt få uträkningar krävs, och det handlar om ca 18 uppgifter, om det är likadant som förra året. Här kan man plocka många E-poäng.
   Del C är oftast bara en enda fråga, som innehåller flera olika frågeställningar med lika delar E/C/A-poäng. Här får man använda miniräknare, och här krävs också fullständiga lösningar, att man är noga med att skriva hur man har resonerat och tänkt. Alla uträkningar ska finnas med. OCH tydliga svar!

fredagens test, del D (100 min), får man ha miniräknare från start och det rör sig ofta om ett tema, där varje uppgift har att göra med temat för just det året. Kan vara en resa jorden runt, eller en festival eller egentligen vad som helst. Här krävs tydliga svar och redovisning av ens tankar på alla uppgifter.

onsdag är vi i sal 33 (där vi har klassråd) och på fredag i sal 41.

Länk till min matteblogg där exempelprov på både B-, C- och D-nivå finns - SAMT bedömningsanvisningar och facit till alla uppgifterna - kommer härmattebloggen med NP i flikar överst

Nästa vecka är det så dags för - hör och häpna - den sista 4-veckorsperioden. Biologi om genetik och arv blir det som avslutar högstadiet.

Vi ber er föräldrar att kolla av med era barn om de har något som ligger och släpar efter i något ämne. Idag tog Niclas upp vilka elever som inte var helt klara med inlämningar i svenskan, och det kan mycket väl finnas andra ämnen där det saknas ett prov som man inte gjort, eller fått tillbaks ett prov som inte låg på godkänd nivå. Så hör med era barn, det vore väldigt tråkigt om det ska sladdas efter och jagas in i det sista, det är fantastiskt skönt att kunna sitta still och chilla i båten innan avslutningen och stundande gymnasium!

Frida och Niclas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar