torsdag 16 mars 2017

Vecka 11

I veckan som nu pågår gör eleverna sina första utav ett gäng nationella prov denna vår. Svenska igår och i morgon. Vad jag hört så gick det bra, och de laddar nu upp inför skrivuppgiften i morgon, efter läsförståelsen igår.

I NO:n har de börjat med fysik med Staffan Rydberg. Det är sista området i ämnet, vilket passar bra, då vi fått veta att årets NP i NO blev just i ämnet fysik. De hinner gå igenom hela högstadiets kurs innan provet den 4/4, vilket är kanonbra.

I nästa vecka kommer Niclas tillbaka efter sin föräldraledighet med lilla Svea. Detta ser vi fram emot.

I musiken har alla gjort prov och de som behövde göra omprov har gjort det i tisdags eller idag som senast, så nu är förhoppningsvis alla igenom. Jag har inte pratat med Natalia om resultaten än, men återkommer om det är fler som inte är godkända.

Vi vill påtala att det nu bara är 12 veckor kvar av hela högstadietiden. Det är en 4-veckorsperiod med fysik, en med kemi och en med biologi, sen är det slut! Jag tipsade om extra energi, hakan i bröstet och ett djupt andetag inför upploppsrakan som snart väntar. Och tveka inte att be om hjälp om saker och ting kör ihop sig eller känns svårt.

Vi hörs!

pst... i matten i svart grupp finns nu en 4 veckorsplanering med beting, så alla vet när vi ska jobbat klart med de olika områdena. Är man inte klar efter fredagens lektion blir det hemläxa till tisdag. Man får ligga före, men aldrig efter betinget. Detta känner klassen igen sen åk 7 och 8.

/ Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar