tisdag 8 mars 2016

Vecka 10 och 11

Denna vecka haltar något eftersom måndagen var studiedag, men vi sammanfattar samtalsveckan (de allra flesta har haft sina samtal) med att vi nog känner att det mesta är under kontroll, gruppen fungerar och era barn trivs och kan arbeta utefter sina egna förutsättningar och att vi nu blickar framåt mot en härlig vår.

Vi kommer att träffas igen, ganska snart, på ett föräldramöte som vi samkör med den andra åttan i arbetslaget. Det preliminära datumet för detta möte är tisdagen den 5/4. Då har vi vad information vi behöver för att kunna berätta om höstens stora resa, den till Polen och Auschwitz, som vi kommer att göra tillsammans med en annan, då, nia.

Veckan som går nu är den sista med Kemi för klassen, och från och med vecka 11 är det Fysik med Staffan som gäller, i sal 10.

I matematiken jobbar vi med rymdgeometri och har byggt lite kuber och andra rätblock som vi fyllt med centimeterkuber för att få en känsla för volymbegreppet. Detta jobbar vi vidare med. Läxan v. 10 är just LÄXA 11, medan läxan nästa vecka blir av en annan art, nämligen sidan 123 i boken med 10 tal. De ska vara räknade och så rättar vi dem gemensamt på onsdagen.

Det som eleverna vill att vi jobbar fram är en kväll när det kan passa med pizzamys här på skolan. När vi undersökte saken och vilken dag som passade flest så såg onsdagar bäst ut. Om vi provar att tänka nästa onsdag, den 16/3 så kanske det kan gå att lösa. Den grupp av föräldrar som har terminsansvaret nu kan ju kolla över möjligheterna att hjälpa till med leverans osv (om någon undrar vilken grupp det gäller, så är det den andra utav de fyra som vi delade in klassen i, alltså från MH, via JH, LI, EJ, OJ till AK).

Vi återkommer än en gång när det samtalats i klassen om det hela.

/ Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar