fredag 22 januari 2016

Kolla länk om Periscope, samt kort info om nästa vecka.

Noterade under en surfstund detta inlägg i debatten. Klicka på länken och läs igenom.

Destruktiva trender bland unga på Periscope

Att elever medvetet är redo att sabotera lektioner för lärare och hela klasser i skolan är ju förfärligt, men jag tänker även på det som är orsaken till att de skulle göra något sådant - att de vill få många "likes". Det finns barn idag som gör nästan vad som helst för att bli like:ade, och detta tänker jag skulle kunna vara ett nyttigt samtalsämne för er där hemma.

Hur har det blivit så? Är det verkligen så, eller är det värst i större städer? Hur skulle man kunna stävja ett sådant beteende och hur ska vi förhålla oss till varandra för att slippa likebehov på nätet?

MÅNDAG 25/1
Vill också passa på att påminna eleverna om att det på måndagens sv-lektion kommer det att bli ett läsförståelsetest/diagnos. Niclas hälsar att de som "läst till och med sidan 29 kommer att lyckas, de som har läst noggrant och förstått kommer att lyckas lysande och de som har "läst" kommer att misslyckas". Så se till att läsa ordentligt! :)

I matten nästa vecka blir det diagnos, sedan tid för att fylla igen eventuella "hål i båten" och därefter ett prov. Provet lägger jag in måndag1/2.

Ha en trevlig helg!

/Frida & Niclas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar