onsdag 2 december 2015

Hej!
Vi har tagit ett par tekniklektioner i anspråk och jobbat vidare lite mer med sexualundervisningen och  har haft diskussioner som vi inte hann med under biologiperioden. Vi har under dessa två pass tittat på ett antal filmer från rfsu.se som handlar om hur man kan förebygga sexuella övergrepp genom att man är lyhörd och kommunicerar med sin partner när man ska ha sex tillsammans.

Filmerna tar upp lika situationer som på olika sätt utgör underlag för diskussioner om hur personerna i filmerna känner sig, och hur man skulle kunnat göra på ett annorlunda sätt för att få ett annat avslut.

Den sista filmen heter kort och gott "vill du?" och visar väl på hur det kan gå till om man vågar prata med varandra. Ni får gärna kika igenom dem, jag lägger en länk till sidan med filmerna här. De är korta, runt 1:30-2:00 minuter vardera.

Filmer i serien "Vill du?" från rfsu.se

Vi pratade också idag om sexuella övergrepp på nätet och i nära relationer samt om pedofili. Det är viktiga frågor och de behöver uppmärksammas. Den senaste tiden har det varit väldigt mycket i media om sexuella övergrepp just över nätet, och vi gick igenom vad det kan vara, hur det kan gå till och om viktigheten i att barnen ALDRIG får lämna ut information om sig själva, foton på sig eller annat privat till någon som påstår sig vara en flicka på 15 år, med nickname "Stephanie15" t.ex.

Prata gärna med era barn hemma om detta, om att de måste vara på sin vakt när de kommunicerar med människor på nätet. Det finns en hel del fula, mycket fula fiskar i cyberhavet.

Mvh Frida

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar