fredag 18 september 2015

Fredag och veckan närmar sig sitt slut

Hej!

I tisdags hade vi föräldramöte och det var (som vanligt får vi nog säga!) god uppslutning, och de som inte kunde närvara visste vi om innan. Men för allas skull lägger vi upp lite info här om vad vi diskuterade på mötet.

Vi började med att titta på den film som hela skolan såg på samtidigt i måndags morse kl 08:10 i alla klassrum, klass för klass. Lennart Bång har gjort en kortfilm som heter "Stå upp för de tysta". Klicka på länken HÄR för att se den.

En otroligt stark film som inte lämnar någon oberörd och det är viktigt att vi och ni, alla, pratar med våra barn och ungdomar om hur man är mot varandra, vad man får säga och inte, att saker och ting inte "är på skoj". För det är det ALDRIG för den som är utsatt. Så fortsätt denna diskussion hemma.

Sedan informerades vi om att det nu råder förbud på skolan för alla sorters energidrycker, som ju har 15-årsgräns på burken, men de är alltså inte tillåtna inom skolan överhuvudtaget.

Det finns frukostbiljetter att köpa i Frallan, för 16 kr får barnen en bra måltid bestående av yoghurt och macka och Smakis. 

Eleverna ska komma i tid och ha med sig rätt materiel på rätt tid. 

Efter avslutad kurs i NO (för tillfället biologi i 12 v, sedan påbörjas kemi) får eleverna betyg i det ämnet, enbart. Vilket betyder att det i julbetyget bara kommer att stå biologibetyg, medan kemi och fysik står med till våren.

Skolreceptionen har minskat på sina bemanningstider och har bland annat lunch 12-13 alla dagar utom fredag, när de stänger 12. 

Läxhjälp finns numera i tre varianter: matte, engelska och övriga ämnen. Alla mellan 14-15 på tisdagar. Sal 32, 43 och 22. Busstider justeras om eleven vill vara med flera gånger. Blankett finns att fylla i så detta fungerar. 

Så bestämde vi också att föräldrarna indelas i grupper och ansvarar för eventuella aktiviteter terminsvis, tiden som är kvar. Och för höstterminen 2015 (nu alltså) ansvarar följande elevers föräldrar: Lina, Adam, Nathalie D, Pamela och Rebecka. 
Till våren, vt-16: Elvira F, Madicken, Joacim, Linnea, Elias och Olivér.
Ht-16: Alice, Judith, Rasmus, Elvira L, Smila och Tuva. Och slutligen, vårterminen i nian, vt-17: Tindra, Liam, Marie, Nathalie W, Gustav och Johan.
Om eleverna vill fixa en grillkväll, pizzakväll, åka och fiska eller något annat som ska fixas med så är det i första hand dessa elever och deras föräldrar som får hjälpa till i fixeriet!


Vi visade återigen bloggar som är aktuella och hur de fungerar. 

Vi kör igång med utvecklingssamtal v. 42.

Och slutligen gick vi till miniaulan och lyssnade på Effekt. Viktig information om alkohol och ungdomar och hur tidig alkoholdebut och smak hemma får förödande konsekvenser längre fram i livet. Budskapet är tydligt: Bjud inte era barn på alkohol hemma innan de fyllt 18 år. 


Nästa vecka åker niorna till Krakow och besöker Auschwitz och Birkenau, en resa som vi gör med vår klass nästa höst för övrigt, och detta leder till en del vikarietimmar. SO och En kommer Frida att ha så det blir nog inte så stora ändringar trots allt för just vår klass.

På torsdag är det ledigt för STUDIEDAG.

Ha en trevlig helg!
/Frida och Niclas

2 kommentarer:

  1. Tack för ett bra föräldramöte och bra efterföljande information här på bloggen. Ylva & Tommy

    SvaraRadera