måndag 23 februari 2015

Vecka 9

Hej på er!

Denna vecka har vi en del på agendan igen. 
Under klassrådet gick våra representanter till elevrådsmöte och när de kom tillbaks fick vi bland annat veta att det fortfarande är problem med för mycket dofter, särskilt uppe på andra våning där vi och några andra klasser har sina skåp. Detta betyder att astmatiker och allergiker har det väldigt svårt, så tänk på att INTE SPRUTA PARFYM/EAU DE TOILETTE eller Body splash och dylika produkter i skolan. Det gör livet svårt för många som har ont utav detta.

På TISDAG är det en föreläsning här på skolan som ni väldigt gärna får komma på. Handlar om superviktiga ämnen. Det är gratis och man kommer att kunna fika. 18:00 i Frallan. Se tidigare inlägg med fullständig information.

På ONSDAG har klassen ett test i SO, som handlar om varför man blir kriminell.

På TORSDAG blir det PIZZAKVÄLL med 7d på skolan! 18-20, vi har fått klartecken från (minst) två vänliga föräldrar som åker och hämtar pizzorna, eller vad folk beställer, från pizzeriorna i stan till ca 18:30 har vi sagt.
Var och en tar med sig vad den vill dricka, betalar för sin mat och sedan äter vi tillsammans och leker förmodligen någon trevlig lek innan det är dags att avsluta till 20:00.

Om någon förälder vill kika in en stund och umgås så går det naturligtvis bra. Jag och Niclas kommer att vara med hela kvällen.

Vi tror att det kan vara mysigt att "bara va'" tillsammans utan några krav, en trevlig kväll helt enkelt!

Till FREDAG har klassen läxa i svenska, "Ensamma hemma", som ska lämnas in via nätet, eleverna vet. De har även läxa i engelska. Ordkort som de har i sina individuella kuvert.

Bilderna som finns med i inlägget kommer från matematiklektionen som vi hade idag, måndag, vi jobbar med att hitta så många olika sätt att lösa denna typ av uppgifter med genom diskussioner i våra lärpar.
 Senare började vi på kapitel 4, Samband. Eleverna har i läxa att göra klart 4.1 två nivåer (1-2, 2-3 eller 3-4) till onsdag då jag går igenom 4.2, och kanske även 4.3. 

Ha en bra vecka och hör av er om ni undrar över något!
/ Frida & Niclas




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar